Beste Steven Pont,

Mijn man is zijn wilde haren nog niet kwijt. Het liefst gaat hij elk weekend de stad, en struint hij alle festivals af. Ik vind dat lastig, want sinds ik moeder ben, ben ik ook een beetje een huismus geworden. Het liefst blijf ik thuis bij de kinderen, en toch begint het steeds vaker te knagen.

Ik wil mijn man zijn momenten met vrienden niet ontnemen, maar zou het ook fijn vinden dat hij eens wat vaker thuis is. Of.. dat ik een keertje weg kan. Hoe kaart ik dit aan?

Antwoord Steven Pont:

Hij zorgt nu wel heel goed voor zichzelf… Een van de dingen die je kan doen is hem voor te stellen dat jullie niet ieder goed voor jezelf probeert te zorgen, maar dat je allebei juist goed voor de ander gaat zorgen.

Jij kijkt dus uit naar dingen die hij leuk vindt in het weekend en hij zorgt ervoor dat er elk weekend ook dingen gebeuren die jij leuk vindt. Zo strijd je dus niet langer meer voor je eigen, maar voor elkaars plezier. Veel leuker.

Steven Pont (52) is ontwikkelingspsycholoog en relatie-/gezinstherapeut. Met zijn vriendin Mick heeft hij twee zoons, Finn (12) en Rogi (11).