Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Bobbi Eden: “Zwanger zijn had ik me anders voorgesteld.”

Bobbi Eden (40) en haar man Mark Laurenz (50) kregen drieënhalf jaar geleden zoontje Brandon Laurenz. Bobbi had een zware zwangerschap en een helse bevalling, maar gelukkig sliep Brandon direct door en zag ze door haar programma Bevallen met Bobbi dat het ook anders kan. “De zwangerschap was dan wel kaa-u-tee, maar we konden er ook om lachen.”

Een eigen lijn seksspeeltjes, vijf boeken (waaronder een biografie), tv- en onlineprogramma’s, een erotische beurs, webcamgirl. Onderneemster Bobbi Eden wedt nooit op één paard en bestiert haar imperium samen met man Mark Laurenz vanuit Zuid-Holland en LA. En ze heeft het druk; ondanks dat ze in Mark meteen de ideale vader zag, vond ze nooit een goed moment om met anticonceptie te stoppen. Er liepen altijd wel projecten (van haken en vibrerende eitjes tot bevallingen en digitale blote borsten) waar ze een zwangerschap niet bij kon gebruiken. Totdat ze op een gegeven moment tegen elkaar zeiden: “We worden nu wel steeds ouder hè?”

Zwangerschap

Ik spreek Bobbi via de webcam. Niet voor spannende praatjes, maar om het te hebben over haar programma Bevallen met Bobbi, haar eigen zwangerschap en bevalling, en handwerken. Saai? Helemaal niet, eerder indrukwekkend. Bobbi wist dat een zwangerschap niet altijd volgens het boekje verloopt, haar oudste zus Jacqueline had twee lastige zwangerschappen achter de rug, maar dat ze zich negen maanden doodziek zou voelen en zou vergaan van de pijn, had ze nooit kunnen bedenken. Bobbi blikt terug: “Het is natuurlijk heel leuk dat je een kind krijgt, maar zwanger zijn is voor mij niet zoals je dat soms bij van die Insta-mommy’s ziet. Bij mij was het helemaal kut. Alleen van week 17 tot week 21 heb ik mij goed gevoeld. Voor de rest was ik alleen maar aan het spugen en ik had vanaf week 20 al voorweeën, alleen wist ik dat toen nog niet. Het deed zo’n pijn! Maar ik dacht dat dat erbij hoorde. Dan ging ik naar zo’n mommy-event en liepen ze allemaal op hoge hakken, terwijl ik nauwelijks kon lopen.

Zó veel pijn

Mijn baarmoeder trok constant samen. Op een gegeven moment had ik zó veel pijn dat mijn moeder zei dat ik meteen de verloskundige moest bellen.” Omdat Bobbi niet anders weet, ziet ze de ernst van de zaak niet in. Even liggen en het ebt wel weer weg. Maar ze moet direct door naar het ziekenhuis. Daar blijkt dat ze – 31 weken zwanger – al ontsluiting heeft. “Die dokter zei dat ze het Leids Universitair Medisch Centrum gingen bellen omdat de baby kwam. Mijn buik zat ook helemaal onder de blauwe plekken van het trappen van die kleine. Maar in mijn hoofd was ik daar nog helemaal niet mee bezig. Ik zei: ‘Nee joh, ik heb mijn pufcursus pas volgende week.’ Mevrouw, u heeft ontsluiting! ‘Kan wel wezen, maar u begrijpt het niet, ik heb de pufcursus nog niet gehad!’” Na zeven uur komen de baarmoeder en Brandon tot rust, en vanaf dat moment mag Bobbi helemaal niks meer doen. “Ik lag tijdens een van de heetste zomers van Nederland de hele dag op bed en ik kreeg ook nog eens rusteloze benen. Dat gaat op een gegeven moment zó tussen je oren zitten, ik werd er helemaal kierewiet van. Zwanger zijn had ik me anders voorgesteld.”

Dikke kikkervis

“Ik was een soort aangespoelde walvis, een olifant die naar de plee gebracht moest worden door Mark. Als hij boodschappen ging doen, moest mijn moeder of de buurvrouw op me passen zodat ik naar de wc kon.” Ondanks alle ellende blijven Bobbi en Mark goedgemutst. “De zwangerschap was dan wel kaa-u-tee, maar we konden er ook om lachen. Op Instagram zie je de leukste dingen voorbijkomen en ik had ook allemaal plannen om te blijven touwtjespringen, maar ik kon alleen maar liggen.

Op een gegeven moment zei ik tegen Mark: ‘Ga jij maar boodschapjes doen, je bent toch over een halfuurtje terug. Ik ben even helemaal klaar met constant mensen om mij heen.’ In de tuin stond een badje met water. Lekker koel. Dus ik ga daar in liggen. Draait de zon binnen de kortste keren en lag ik daar met mijn dikke buik in de schaduw, helemaal onderkoeld. Ik kwam er niet meer uit, mijn telefoon lag ergens op een tafeltje en Mark dacht: die wil lekker alleen zijn, ik laat haar even. Die kwam pas na drie kwartier terug!” Ondertussen komt Bobbi niet meer bij. Met tranen in haar ogen van het lachen vertelt ze verder: “Dus Mark komt thuis en ziet mij in dat badje liggen als een soort dikke kikkervis. Hij lag helemaal in een deuk. Eenmaal uit het water moest ik ook gieren en piste ik in mijn broek. Het was gewoon zó niet charmant allemaal.” Bobbi veegt de uitgelopen mascara weg. “Ik had gelukkig geen mood swings. Echt, gewoon niet. Vraag maar aan Mark. Ik heb twee keer een nervous breakdown gehad van de vermoeidheid, maar verder was ik helemaal oké. We hadden het heel leuk samen.”

Tekst Katja Brokke | Fotografie Fiona Ruhe | Styling Tamara Botter | Visagie Monique Brinkhorst

Het volledige interview met Bobbi Eden lees je in Fabulous Mama 7-2020. Deze bestel je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.