Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Column Amber: Weekplanning

Column Amber: Weekplanning

Column Amber: Weekplanning; Amber Moed (35) woont met haar kinderen Beau (4) en Babette (7) in Langeraar.

Dat kinderen lijden als ouders scheiden is bekend. Nu lijkt het bij die van ons mee te vallen. Uiteraard zijn er tranen gevloeid en blijft de vraag ‘Maar waarom zijn jullie uit elkaar?’ met regelmaat terugkomen. Maar we zijn nu ruim een jaar verder en eigenlijk zijn ze blij als vanouds en gaan ze heel flexibel om met de wisselingen.

We hebben inmiddels geregeld dat er in beide huizen voldoende kleding en speelgoed zijn, zodat ze eigenlijk niets hoeven mee te nemen als ze van papa naar mama gaan en andersom. Alleen de schooltassen worden meeverhuisd. Ik breng ze op woensdagavon d bij hun vader, hij brengt ze op donderdag en vrijdag naar school, en ik haal ze op vrijdagmiddag weer van school. Als het zijn weekend is, zien we elkaar op zaterdagochtend bij het voetbalveld en op zondag brengt hij ze weer bij mij terug.

Het afscheid nemen verloopt zonder problemen. “Dikke kus en goed luisteren naar papa/mama hè?”, en ze rennen de andere ouder in de armen en pakken meteen wat om mee te spelen of kruipen achter de televisie. Wij hebben dan altijd even kort overleg. Hoe is het gegaan, hebben ze in hun eigen bed geslapen of niet, en we vertellen over grappige momenten of brutale opmerkingen waar we nieuwe regels voor moeten maken.

Fotografie De Kids BV

De gehele column is te lezen in de nieuwste editie Fabulous Mama 5-2021. Deze bestel je hier! 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.