Eline van Nunen woon samen met Dick en dochter Lize (1,5) in Utrecht.

De zon schijnt door het raam op mijn latte. De zomer lijkt al weer langer geleden dan ik eigenlijk wil… Toch is dit ‘mijn tijd van het jaar’. Dat klinkt misschien gek – want ook ik kijk met heimwee terug naar de zonnige dagen aan het water en die fijne lange zomeravonden – maar dit is dé tijd voor nieuwe plannen en een frisse start van het jaar, deel 2.

De scholen draaien weer volop, restaurants wisselen van menu en aan mijn kapstok hangen nieuwe herfstitems. De dagen worden korter, maar ik bruis van de energie en nieuwe ideeën. En daarom kon deze uitdaging bij fabulous mama niet op een beter moment op mijn pad komen. Een kans die ik met beide handen aangrijp.

Ik vind het een eer om in Marijes voetsporen te treden en samen met het fabulous mama-team een magazine te (blijven) maken dat andere mama’s inspireert en boeit, maar ook laat lachen en ontspannen. Moeders in hetzelfde schuitje, maar ieder met een eigen verhaal.

En die verhalen vertellen, is precies wat we blijven doen: in de coverstory (deze keer staat Mrs Netherlands Universe Ayse Top in de spotlights) en de real life (het aangrijpende verhaal van vluchtelinge Asra Djaff), maar ook in de columns en andere artikelen.

Met een gezellig druk dochtertje van 1,5 jaar, weet ik wat moeder zijn is: ik sta met beide voeten in de klei 😉 Ik ken het gevoel van 24/7 ‘aan staan’, van een uitdagende baan combineren met qualitytime voor gezin, man, vrienden én mezelf…

Dat is niet altijd even makkelijk – dat geef ik toe – maar moeder zijn, is absoluut het allermooiste wat er is. En het past bij me, het moederschap. Het is iets ‘oers’; iets wat er al zat zonder dat ik er erg in had.

Toch merk ik dat elke fase nieuwe uitdagingen, onzekerheden en een flinke dosis aanpassingsvermogen met zich meebrengt. Dat belooft wat voor de toekomst: die eerste dagen op school (zoals op de taboe-pagina), de onverwachte situaties op het schoolplein (lees het in ‘persoonlijk’) en de fases waarin het ‘opvoeden’ er echt aan te pas komt (zoals in de column van Henk van Straten).

Me helemaal voorbereiden op wat er komen gaat, wil ik het allerliefst, maar dat lijkt me tegelijkertijd haast onmogelijk. En dus ga ik proberen het vooral ook los te laten (net als Angela Schijf ook schrijft in haar column). Al heb ik zo’n vermoeden dat ik daar zo nu en dan zeker op terug ga komen.

Maar voor nu: nieuwe trenchcoat aan de kapstok, herfstkookboeken uit de kast en na een drukke dag even lekker onderuit op de bank met deze fabulous mama. Geniet ervan en laat me vooral ook weten wat je ervan vindt. Ik ben heel benieuwd.

Lieve groet en tot de volgende!

Eline, hoofdredacteur

De nieuwe fabulous mama is uit! Fabulous mama altijd als eerste op je deurmat? Probeer nu een proefabonnement voor slechts €12,50 >>