Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Geen paniek!

Geen paniek! Boekentips tegen piekeren

Piekeren is aangeleerd. En het grote voordeel van aangeleerd gedrag is dat het ook weer valt af te leren! Het is niet eenvoudig, maar het kan. Via een proces van bewustwording, acceptatie, ontspanning en positieve actie. Fabulous mama verzamelde boeken, workshops, tips en oefeningen die je op weg helpen in de strijd tegen piekeren. Dus maak je geen zorgen. Wil je van het piekeren af? Zoek je strategie en ga aan de slag. Het is een kwestie van doen en volhouden..

Geen paniek! Boekentips tegen piekeren

Er zijn zo veel boeken die je helpen vat te krijgen op je piekergedachten, dat dat je zomaar keuzestress op kan leveren. Dus zochten we de beste voor je uit:

  • In “Nooit meer piekeren” beschrijft Marleen Derks hoe zij haar chronische piekergedrag succesvol wist te bestrijden. En met haar K.E.U.Z.E.-methode kun jij ook in vijf stappen afrekenen met je innerlijke criticus. Met tips, oefeningen en adviezen.
  • “Piekeren” van dr. Ad Kerkhof is een praktische handleiding om piekeren te verminderen. Kern van de aanpak: leer je piekergedachten herkennen en vervang ze door iets anders. Het doel is piekeren terug te brengen tot specifieke piekerkwartieren, waarin ook tijd is voor ‘positief piekeren’.
  • “Wat kun je doen als je te veel piekert” van Dawn Huebner is voor kinderen van 4 tot 12 jaar die angstig en bezorgd zijn en daardoor veel piekeren. Het beschrijft manieren om controle te krijgen over angst en bezorgdheid, inclusief een stappenplan en teken- en schrijfopdrachten.

“Hoe maak ik van een olifant weer een mug” en andere boeken die breinbreken verminderen:

  • “Het brein en emotionele intelligentie” van E. Goleman
  • “Piekerprinsessen” van Susan Nolen-Hoeksema
  • “Beren op de weg spinsels in je hoofd” en “Hoe maak ik van een olifant weer een mug” van Theo IJzermans, Coen Dirckx en Roderik Bender
  • “Je piekert je suf” van H. Hermans
  • “Werken met mindfulness” een oefenboek met cd van Edel Maex

Dit artikel komt uit een eerdere Fabulous Mama

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.