Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Hoe overleef ik… mijn schoonmoeder (en andere betweters)?

Hoe overleef ik… mijn schoonmoeder (en andere betweters)?

Het nichtje dat met alles net iets eerder is dan jouw dochter. De schoonvader die zich steeds hardop afvraagt waarom je kind nog een speen heeft. Kerst en familie is een leuke combi, maar ook potentieel explosief.

Bij Kerst denken we aan vrede op aarde. Aan familie. Aan een tafel vol eten, kaarslicht en All I want for Christmas van Mariah Carey op de radio. Maar dan merkt je zwager op: ‘Goh, eet jouw dochter nog steeds niet met mes en vork?’ Het liefst zou je die chocoladetaart die je net als dessert op tafel hebt gezet in zijn gezicht willen drukken en uitsmeren over zijn Rudolph-het-rendier-trui (toch al een belachelijk kledingstuk voor een volwassen man).   Als er kinderen komen, word je vaak closer met familie, maar het kan ook spanningen opleveren. Bijvoorbeeld doordat je (schoon)ouders honderduit over de andere kleinkinderen praten als je bij ze op bezoek gaat (gaap). Of omdat de zoon van je broer het veel beter doet op school dan jouw kind en dat op elke verjaardag een gespreksonderwerp is. Of omdat je nichtje een jaar eerder liep dan jouw dochter, iets wat je zus telkens weer nonchalant   ter sprake brengt. En dan hebben we het nog niet eens over de ergste sfeer killer: commentaar op de opvoeding. Met Eva’s tips houd je het vredig tijdens de feestdagen.

Ben je benieuwd naar de tips van Eva? Deze lees je in de nieuwste Fabulous Mama 10-2020. Deze bestel je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Tekst Eva Munnik | Fotografie Shutterstock.com

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.