Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Gezond broodje

Hulpmoeder Karin: ‘Ik moet broodjes afpakken waar geen gezond beleg op zit’

‘Ik moet broodjes afpakken waar geen gezond beleg op zit’

De laatste jaren lijkt het of de school steeds meer verantwoordelijkheden als opvoeder tot zich neemt. Zo bepalen ze steeds vaker wat je als ouder je kind mag meegeven aan drinken en broodjes en geven daarbij ook nog even een opvoedrichting mee aan de ouders.

Karin (34), moeder van twee kinderen: “De school heeft sinds de kerstvakantie in samenwerking met de medezeggenschapsraad de regels van de Tussenschoolse Opvang aangescherpt. Kinderen mogen alleen nog hartig beleg meenemen en ik als hulpmoeder bij de Tussenschoolse opvang moet broodjes afpakken waar geen gezond beleg op zit en ouders erop aanspreken.

Ik als hulpmoeder bij de Tussenschoolse opvang moet broodjes afpakken waar geen gezond beleg op zit.

Ik vind dat echt te ver gaan. Misschien lust jouw kind alleen maar broodjes chocopasta, maar eet ’s avonds wel een bord vol groente weg. Wie ben ik om daar wat over te zeggen?

Toen ik dit aangaf bij de juf die hierover ging, stuitte ik op een starre houding. Dit waren nou eenmaal de nieuwe regels en die diende ik op te volgen. Ik was trouwens lang niet de enige die hier iets van vond.

Maar ik hoorde ook ouders die zeiden: “Fijn dat het nu de school is die de grens stelt, want ik zwicht altijd voor dat pruillipje van mijn dochter en haal dan toch weer een croissantje voor in de lunchbox.’ Dat vond ik dan ook wel weer frappant.”

Dit artikel komt uit een eerdere Fabulous Mama.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.