Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

'Ik ben jaloers op mijn dochter'

‘Ik ben jaloers op mijn dochter’

“Mijn dochter Asha is een beauty, als baby was ze al een plaatje. Toen ze klein was, zag ze er altijd tip-top verzorgd uit en kreeg ik altijd veel complimenten over haar uiterlijk. Toen ze een jaar of vier was, werd de band met haar vader steeds sterker. Hun karakters lijken op elkaar en ze vinden dezelfde dingen leuk.”

”Inmiddels sporten ze samen en kijken ze samen naar dezelfde series op Netflix. Ze zijn twee handen op één buik. Hij is super trots op haar en noemt haar altijd ‘schoonheid’. Hij verwent haar ook ontzettend met aandacht en spullen. Ze is echt zijn prinsesje… Op zichzelf vind ik het fijn dat die twee zo’n goede band hebben; ik heb een vergelijkbare band met onze zoon en weet hoe bijzonder dat is. Toch voel ik me vaak buitengesloten als ik mijn vriend en dochter samen zie. Mijn band met haar is namelijk vrij moeizaam; op de een of andere manier irriteren we elkaar als water en vuur. Dat maakt het extra moeilijk om te zien dat zij zo makkelijk en relaxed met elkaar omgaan.

Het voelt soms bijna alsof ik ingeruild ben voor mijn dochter. Waar ik vroeger gezellig tegen mijn vriend aan zat op de bank, zit nu zij. En waar ik vroeger met hem ging shoppen, vraagt hij nu haar om kledingadvies. Ik voel me aan de kant gezet. Alsof ik alleen nog goed ben voor het huishouden. Wat daar nog bijkomt, is dat ik vroeger vrij veel aandacht kreeg van mannen. Ik was een echte blikvanger en op straat werd er regelmatig naar me gefloten. Als ik nu met mijn dochter op straat loop, gaan alle blikken naar haar. Mannen zien mij amper meer staan. Ik zie zelf heus wel dat mijn dochter een natural beauty is en snap dat ze veel aandacht krijgt, maar ik vind het wel moeilijk. Naast haar voel ik me oud en lelijk. Alsof ik niet meer meetel.

Hoewel ik niet jaloers ben aangelegd, merk ik steeds vaker dat ik jaloers op haar ben. Ik heb dan een naar gevoel in mijn onderbuik, ervaar afgunst. Daar schaam ik me voor, want welke moeder is er nu jaloers op haar dochter? Ik denk dat het een combinatie is van alles: onze moeizame relatie, de goede band die ze heeft met haar vader en alle aandacht die ze krijgt. Ik durf het aan niemand te vertellen en probeer het niet te laten merken, maar vanbinnen vecht ik tegen het groene monster.”

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.