Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Josh Veldhuizen

JOSH VELDHUIZEN: coverstory

‘Door Alexis heb ik mijn leven radicaal Anders ingericht’

Josh Veldhuizen

Fabulous Mama Business Mama of the Year Josh Veldhuizen (34) is oprichter en eigenares van het exclusieve modelabel JOSH V. Haar merk is een succes, maar daarvoor is ze wel dag en nacht druk: ze werkte door tot een week voor de bevalling. In high heels. Maar sinds de geboorte van dochter Alexis (inmiddels 2,5) – en het feit dat ze de bevalling ternauwernood overleefde – doet ze een klein stapje terug. Op hoge hakken, dat natuurlijk wel.

Eigen modelabel

“Toen ik mijn vader vertelde dat ik een eigen modelabel wilde starten, zei hij: ‘Dat is echt een heel slecht plan Josh, dat moet je niet doen. Het is ongeveer de moeilijkste markt die er is. Begin er niet aan.’ Zijn reactie was voor mij een reden om het juist wél te doen.” Lachend kijkt Josh Veldhuizen me aan in haar kantoortje, op de derde verdieping van het hoofdkantoor van JOSH V, haar modelabel dat in 2021 tien jaar bestaat. Ze heeft voor de gelegenheid een enorme gouden strik boven de ingang van het poederroze pand laten ophangen. Binnen is het druk, uiteraard op gepaste afstand. Alle collecties hangen uit en winkeliers kopen in. De ruimtes zijn smaakvol ingericht met veel beige, roze en goud. Helemaal JOSH V.

Een meidengezin

Josh groeit op met vader Hans, moeder Janneke en zussen Marloes, Lenneke en Eline. “Het was een feestje met al die meiden in één huis,” zegt Josh. “Mijn vader grapte weleens dat hij daarom zo veel weg was.” Hans is een ambitieuze ondernemer die veel werkt. Josh heeft er geen last van. Integendeel: “Ik was me ervan bewust dat hij werkte en onze moeder voor ons zorgde. Eigenlijk heeft zij ons in haar eentje opgevoed en dat was haar op het lijf geschreven. We zijn nooit wat tekortgekomen.

Ik had een vader die veel weg was en als hij er wel was, zat hij achter zijn computer. Ik vond het wel gaaf wat hij deed. Dat hij altijd zo bezig was en ons achterliet om ervoor te zorgen dat ons niks tekortkwam. Ergens vond ik dat heel nobel en ik plaatste hem op een voetstuk. Doordat mijn moeder het zo goed deed, heb ik hem nooit gemist. Mijn vader werkt nog steeds, al hoeft hij dat al een tijdje niet meer.”

Ondernemen

Josh blijkt een snelle leerling. Al op negentienjarige leeftijd rondt ze een hbo-studie af en ondertussen doet ze modellenwerk, blogt ze voor magazines en reist ze de hele wereld rond. Tijdens een van die reizen besluit ze dat ze voor zichzelf wil beginnen, in de mode. Haar vader had haar gezegd dat áls je wilt ondernemen, je dat het beste kunt doen met iets waar je affiniteit mee hebt. Dat was overigens vóórdat Josh vertelde wat ze precies van plan was. Ze begint met het schrijven van een dichtgetimmerd businessplan, dat ze pas na een jaar, na haar eerste miljoen euro aan orders, aan haar vader laat lezen. “Hij vond het destijds een slecht idee en ik was een beetje op mijn teentjes getrapt,” licht ze toe. Inmiddels heeft ze dubbel en dwars laten zien dat haar vader het fout had, maar daar heeft ze wel keihard voor moeten werken.

Tekst Katja Brokke | fotografie Fiona Ruhe for smanagement.co.uk | styling Tamara Botter

 

Het volledige interview met Josh Veldhuizen is te lezen in de nieuwste Fabulous Mama 4-2021. Bestel deze hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.