Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Taboemoeder: ‘Ik ben verliefd op een vader van school’

Marjolein (33): “Wanneer ik verliefd werd, weet ik niet precies. Het sloop er in, en toen ik het in de gaten kreeg, was het al te laat. De trein was gaan rijden en dendert inmiddels in Thalysvaart langs de stations waar ik er anders nog af had kunnen springen. Rob is de vader van Thijs, een vriendje van mijn zoon Okke (6).

De eerste keer dat ze met elkaar speelden, zal in groep 1 zijn
geweest. Met Thijs’ moeder Sanne sprak ik af dat Thijs bij ons zou worden opgehaald door zijn vader. Geen standaard knappe man, zag ik direct toen ik de deur opendeed, maar qua uiterlijk wel helemaal mijn type. Bijna twee meter lang, slank en met ruig donker haar. In alles eigenlijk het tegenovergestelde van mijn eigen Rob (ja, ze hebben dezelfde naam, hoe bestaat het?). Die haalt de 1.80 meter niet, heeft fletse grijsblauwe ogen en dunner wordend melkboeren hondenhaar. Als ik het zo zeg, klinkt het wel heel onaantrekkelijk, maar dat is ie niet. Hij is objectief gezien veel knapper dan Rob 2, alleen is hij eigenlijk niet het type waar ik op val.

Afgezien van het feit dat ik dus op dat moment registreerde dat ik Thijs’ papa een lekker ding vond, voelde ik verder niks. We maakten een praatje en dat was dat. Okke en Thijs speelden steeds vaker samen en daardoor had ik ook veel contact met Rob 2 en Sanne. Met beiden bleek ik het heel goed te kunnen vinden. Maar nu ben ik dus sinds een paar maanden smoorverliefd op Rob 2. Ik vind echt alles aan hem leuk. Ook al praat ie over zijn werk als accountant, dan nog hang ik aan zijn lippen. En ik spring zowat uit elkaar van geiligheid als ie weer eens mijn favoriete outfit aanheeft. Nou, zie dat maar eens verborgen te houden. Dus bloos en stotter ik mij door onze ontmoetingen heen en klotste het zweet weer eens in mijn oksels toen we laatst een etentje met de twee gezinnen hadden.

Want ja, we zien elkaar regelmatig om iets leuks te doen. Samen naar de dierentuin, barbecueën… Sanne, die ik inmiddels als een vriendin beschouw, had ons gevraagd. Iedereen had het leuk, alleen zat bij mij mijn verliefdheid me enorm in de weg. Gelukkig heeft blijkbaar niemand het in de gaten, want ze hebben ons nu gevraagd om een weekend mee te gaan naar Disneyland Paris. Rob 2 heeft dat gratis aangeboden gekregen van een klant. Mijn Rob en Thijs zijn door het dolle heen, het is iets wat ze allebei heel graag willen, maar waar wij zelf niet het geld voor hebben.

Ik merk echter dat het me steeds meer moeite kost om mijn verliefdheid voor me te houden. Laatst stond ik met Rob 2 in het gangetje bij de lerarenkamer, te wachten op de juf. Ik moest me echt inhouden om hem niet ter plekke te bespringen. Het is gewoon te zot – en te gênant – voor woorden. Maar het kan niet, het mag niet en ik wil het ook niet. Ik wil dat de verliefdheid weggaat en ik gewoon happy en tevreden kan zijn met mijn Rob, van wie ik zielsveel houd, en Okke. Ik wil Sanne geen pijn doen en geen twee gezinnen uit elkaar rukken. Gelukkig blijkt uit niets dat Rob 2 ook iets voor mij zou voelen. Ik houd mezelf dan ook voor dat de verliefdheid heus wel zal verdwijnen. En ik hoop dat ik me tot die tijd in kan houden en niet impulsief iets doe waar ik – zeker weten – gigantisch spijt van krijg.”

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.