Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Taboemoeder: ‘Ik ben verliefd op de vriend van mijn dochter’

Ilze (40): Ik heb drie kinderen. Een dochter van 15 uit een eerdere relatie, en twee zoontjes van 7 en 5 met mijn huidige vriend. Mijn dochter Sabine woont doordeweeks bij haar vader, omdat ze daar naar een betere school kan. In het weekend is ze bij ons.

Sinds een maand of vijf heeft Sabine een serieus vriendje, Marc. Hij is 19 en eigenlijk het perfecte eerste vriendje dat je voor je dochter zou wensen. Mijn dochter hoeft maar met haar wimpers te knipperen en hij doet alles voor haar. In hun WhatsApp-gesprekken vliegen de hartjes je om de oren.

Normaal had ik dan het huis voor mezelf, nu deel ik die tijd met Marc.

Hoewel mijn dochter nog jong is, geloof ik wel dat ze echt verliefd is. In het begin vond ik dat wel lastig, als hij bijvoorbeeld wilde blijven slapen. Maar als ze iets doen, dan heb ik liever dat het veilig en onder mijn dak gebeurt, dan wie weet waar.

Dus nu ze weten dat het oké is, hangt Marc hier standaard het hele weekend rond. Mijn vriend gaat op zaterdagmiddag altijd met de twee jongsten naar de hockey. Sabine heeft dan zangles en is dus ook een uurtje weg. Normaal had ik dan het huis voor mezelf, nu deel ik die tijd met Marc.

Steeds vaker duikt Marc ook op in mijn dromen, en niet altijd op de meest onschuldige manier.

En hoe erg het ook klinkt, in die uren samen ben ik hem meer dan leuk gaan vinden. Het is een knappe jongen, erg volwassen voor zijn leeftijd en bijzonder intelligent. Hij maakt me aan het lachen en is altijd erg attent. Sinds hij bij ons over de vloer komt, hoef ik in het weekend nooit meer zelf de afwas te doen.

Eerst dacht ik dat het gewoon blijdschap was dat mijn dochter zo’n leuke vent aan de haak had geslagen. Maar het is meer dan dat. Steeds vaker duikt Marc ook op in mijn dromen, en niet altijd op de meest onschuldige manier. Ik merk dat ik over hem dagdroom en me betrapt voel als ik daarop word aangesproken.

Soms heb ik het idee dat hij ook met mij aan het flirten is.

Ik heb echt geprobeerd om het te onderdrukken, maar ik kan het simpelweg niet ontkennen. Ik ben verliefd op de vriend van mijn dochter. En soms heb ik het idee dat hij ook met mij aan het flirten is. Misschien haal ik me wel dingen in mijn hoofd, maar sommige blikken richting mij kan ik bijna niet negeren.

Uiteraard zou ik nooit iets doen met deze gevoelens. Het is verkeerd op allerlei verschillende manieren, dat weet ik heus wel. Hopelijk verdwijnt mijn verliefdheid weer op den duur, en kan ik hem weer gewoon als potentiële schoonzoon zien. Tot die tijd houd ik het bij stiekem fantaseren.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.